Cumartesi, Mart 26, 2011

Kader Ajanları

Uzun yıllar önce kendimi ipleri başkasının elinde bir kukla gibi hissederdim. Sonraları bu duyguyu defalarca tekrar tekrar yaşadım. Evet berbat bir duygu ama her şeye olduğu gibi buna da alışıyor insan...
Öyle anlar gelir ki eliniz kolunuz bağlıdır yapmanız gerekeni bilir ama yapamazsınız. Hiç olmadık bir çok engel çıkıverir karşınıza. Sadece duygusallıkla alakalı değil elbette hayatın bir çok bölümünde işte ev de veya sıradan bir çok olayda bile garip engeller ve kişiler dikili verir karşınıza. Kader dersiniz bazen de isyan edersiniz kader dediğimiz şeye. Gerçekten istemek ve sevmek anahtar budur aslında hepimiz biliriz de savaşmaya gücümüz yetmez ya hani, işte o an asıl vazgeçişi yaşarız. Seçtiğimiz hayatlar mı bunlar acaba?
Bir çok soru birikmişken önümüzde neyi neden yaşamak zorundalığımızı anlamak kendini bulmak gibi belki de... ve hayatın ipine sıkı sıkıya tutmak riski göze alabilmek mesele sadece bu. Hayatının alt üst olacağından korkanlar nereden biliyorsunuz altının üstünden iyi olmadığını veya olamayacağını diyor ya Şemsi Tebrizi, haklı hemde çok haklı. Yaşamak ve görmek lazım tam teslimiyette bazen yetemiyor insanoğluna...

Bu filmi izlerken hop oturdum hop kalktım aslında:) beni bana anlatır gibiydi bir çok sahne. Kukla gibi yaşamak mı teslimiyet yoksa başka bir şey mi bilemiyorum allak bullak olmuşum şu an taşlar fena halde yerinden oynadı yine ve yeniden... Farkındalıklar bir çok insan da var demek ki yalnız değilim bunu hissettim ve çok mutluyum uzun zamandır kapalı kalan O pencere tekrar açıldı . Diğer pencereler kapanabilir bir süre ben bu pencereden bakmalıyım artık:)



2 yorum:

  1. Evet teslimiyet..
    Bütün dertlerin ilacı..:)
    Ama kuru kuruya bir teslimiyet olmamalı..
    Mutlaka yapmamız gerekeni yapmalıyız..
    Yani üzerimize düşeni yapıp O'na teslim olmak..
    Gerisini O'na havale etmek..

    Ancak böyle yapınca;bütün sonuçlar razı olacağımız sonuçlardır..
    Ve artık keşkelerin,acabaların yeri yoktur..
    Yeryüzü sahnesinde oynamamız gereken rol artık bellidir..:)

    Coşkuyla oynayacağımız roller dileği ile..:)

    Saygılar..:)))

    YanıtlaSil
  2. İnsan yorulunca teslim olmaktan başka çare yok diyor ama bu film başka bir pencere açtı bende şiddetle tavsiye ederim arkadaşım özellikle diyaloglarda öyle parantez içi kelime var ki defalarca şaşırdım:) Hani insan bilir de başka gözlerle olayı görürse şok olurya, bazen puzzel ın bir parçası eksiktir hani bulamaz yerine koyamazsın ve bir anda bakarsınki gözünün önündeymiş meğer sen görmemişsin işte böyle oldu bana bu film:)
    Saygılar bizden :)

    YanıtlaSil