Çarşamba, Temmuz 16, 2014

Lucy

Sinema konusunda uzman değilim ama Luc Besson'un filmleri en beğendiklerimdendir. Mesela, 5. Element :
Mesela Léon:


Bu filmlerdeki kadın karakterler güçlü, sıra dışı, akıllı, cazibeli, zeki. Yani olması gerektiği gibi. Ağzı ayrık ayran budalaları değil.





Besson'un izlediğim diğer filmlerinde de durum bu. İzlemediklerim de var tabii ...
Şimdi sıkı durun. Benim gibi Besson+Fantastik tutkunları için 8 Ağustos'ta vizyona girecek bir film geliyor: Lucy.
Film şu soruya cevap arıyor: En zekimiz bile beyninin %10'unu kullanıyor. Acaba %100'ünü kullansak ne olurdu?
Görsel ve fragman aşağıda efendim, iyi seyirler :)

Bu Besson filmindeki güçlü kadınımız:)   :


Not: 10 Ağustos'ta izledim, gerçekten keyifliydi :)

13 yorum:

  1. Benim de en çok sevdiğim filmlerden :)
    Fragmandan bile filmin güzel old belli oluyor çok teşekkür ederim :))

    YanıtlaSil
  2. Rica ederim Şeyma :) Ben de izlemek için sabırsızlanıyorumm :)

    YanıtlaSil
  3. Kesinlikle sabırsızlıkla bekliyorum bu filmi her ne kadar Besson son yıllarda bende hayal kırıklığı yaratsa da bu kez toparlamışa benziyor :)

    YanıtlaSil
  4. Evvet, sn. Vladimir, Haziran ayında öğrendim çıkacağını, nasıl da bekliyorum merakla :)

    YanıtlaSil
  5. beşinci elementi arada sırada eğlenmek için izliyorum. o filmde geçen "big badabuum" ve "multipass" sözcüklerini gündelik hayatta kullanıyom. metroya otobüse binerken multipass diyorum şaşırınca da big badabuum :) leon çok iyi tabii ki. luc besson'dan "subway" "nikita" "atlantis" de çok iyi filmler. "derinlik sarhoşluğu ise dünya sinemasında gelmiş geçmiş en iyilerden. luc besson'un en iyi filmi derinlik sarhoşluğu'dur ( le grand bleu) :)

    YanıtlaSil
  6. Kusura bakmayınız Deeptone, uzun zamandır yoktum buralarda, yorumunuzu yeni yayımlayabiliyorum. Beşinci Element'te birçok şirin diyalog ve söyleyişler var gerçekten :) İzleyip eğlenmek için ideal ve harika bir kurgusu var. Darısı Lucy' ye bakalım.. Derinlik Sarhoşluğu da gerçekten çok iyi filmdir ama Nikita'da biraz sıkıldım açıkçası :)

    YanıtlaSil
  7. Leon haricindekileri izlemedim. Benim yaşıma gider mi? :) Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  8. 5. Element'i de tavsiye ederim kıymetli VuslaT:) Hem yaşınızda ne varmış kii :)

    YanıtlaSil
  9. luciyi de izlicem daha bakalımlım. yenilerde yazdığım ince buz kara kömür ve sefertası adlı iki filmi de kaçırmayın diyoruum :)

    YanıtlaSil
  10. Ben de yarın kavuşuyorum Lucy'me kısmet olursa:) Bu bahsettiğiniz iki film vizyonda mı yoksa piyasadan bulabilir miyim? Bir de sonları çok negatif değilse izlenilesi olur..

    YanıtlaSil
  11. Harika seçimler hele 5. element o görsellik beni çok etkiledi tıpkı avatar gibi. 5. elemen deyince ilk aklıma gelen kızın kaçıp şehre baktığı an ve Emma Shapplin Diva Plavalaguna sı hala aynı zevkle dinlerim
    http://www.youtube.com/watch?v=wOiB7XJoi70

    Lucy i bende merak ediyorum ama daha izleyemedim

    YanıtlaSil
  12. Bazı ergenler yerden yere vurmuş ama ben sevdim gerçekten hocam.. Belgeselimsi havası, ince ayrıntıları, müziği, başı sonu güzeldi. Spoiler vermiyorum ki izlerken heyecanı kaçmasın :) Kuantum ve bilimle ilgilenenlere ayrıca çekici gelecektir. 5. Element zaten favorim :) Diva'nın şarkısı telefonumda kayıtlı :)

    YanıtlaSil
  13. Lucy filmini az evvel izledim baya baya geç oldu ama malum nedenlerle aylardır vakit bulamamıştım değerli hocam. Film resmen çarptı geçti; hemde türkçe izlemek fırsatı buldum daha da akıcı oldu ... Bunları üreten beyinlere hayranım MUHTEŞEMDİ ilk fırsatta tekrar izleyeceğim. Kesinlikle.

    YanıtlaSil