Cuma, Ağustos 22, 2014

Merhabalar

Dönmek güzel mi acaba???? 
Aklım Yalova'da kalmışken yine buraya alışmak birkaç haftamı alacak galiba:) Eee kürkçü dükkanına döndük, kaçış yok, günlük telaşlar arasında ıskalanacak hayatın anlık güzellikleri...
Sızlanmak işe yaramayacak  biliyorum. Ama öyle işte ne yapalım:))

Bu yaz fazla görüntüleme yapamadım üzgünüm. 

  
Begonviller iki senede bu hale geldi. Yalova havasını seviyorlar Ankara'da da deneme yapacağım bakalım büyüyecekler mi, Gerçi geldiğimde arka bahçe tropikal ormanları aratmayacak şekilde otlarla kaplıydı ama begonviller yetişmez diye korkuyorum. Öyle güzeller ki . 






Fırtına öncesi bulutları Gudu ile birlikte izledik. ardından esen o kuvvetli rüzgar Gudu yu çok korkuttu. 




Karadeniz i aratmayan bu dalgalar iki gün boyunca bizimleydi. 


Fırtınanın ardından,  güzelim Yalova geceleri...


Dinlenmenin keyfi bu:)))


Efecan Eminönü'nde kaybolunca neler bulmuş neler,
Efecan ın objektifi bir başkadır...




Bu kareyi görünce eyvah dedim EYVAH! 
Yıllar evvel Dolmabahçe Sarayı arkasındaki yapılaşmadan dolayı hava akımı kesilmiş Saray küflenmeye başlamıştı. Şimdi ise durum " gitti güzelim saray" dedirtti bana... O zamanlar da elimiz erdiğince yetkililere ulaşmaya çalıştık durumu anlattık ama sadece bazı küçük tedbirler alındı. Kısmen küflenme ve nemin önüne geçildi. Fakat bu resim  Sarayın kaç yıl ömrü kalmış acaba diye düşündürdü açıkçası. Üzgünüm 
Bizans ta bile şehircilik meselesi çözülmüşken , 21. YY'da İstanbul u göz göre göre kaybetmek hiç hoş değil. On sene sonrasını düşünmeden bu yapılaşma şehir dokusunu mahveder,hava akımını keserseniz nem zaman içinde binaların içinde ki demirleri bile paslandırıp adeta çürütür, altyapı da yenilenmiyor 10 ailenin yaşadığı yere 100 aile kondurursanız gün gelir altyapı çöker...  Planlama teşkilatı çalışmıyor galiba:(   


Ortaköy'ün bile silueti değişmiş



Bu da benim yaz şarkım olsun :)

8 yorum:

  1. beyoğlusunda da caddedeki binaların arka bahçesileri böylee :) efecan gasteci olacak belli. köpüsü de var. tenten işteee :)

    YanıtlaSil
  2. Haklısınız heryerde bir süpriz bekleyen buram buram tarih kokan bir kent korumak lazım:) Memnun oldum Deeptone hoşgeldiniz:)

    YanıtlaSil
  3. :) sizin bu foto ve yazılara bakmaya doyum olmuyor yaw :) keyifli huzurlu tatil olmuş :) gudunun gıdısını sevin benim için :)

    YanıtlaSil
  4. Gudu nun gıdısını sizin adınıza sevdim gülümsüyordu :)
    Teşekkürler Deeptone arkadaşlarımın katkısı ile daha da güzel oldu sağolsunlar varolsunlar sizler de iyiki varsınız :)

    YanıtlaSil
  5. Hoş geldiniz sevgili Esinti, sefalar getirdiniz efendim :) Güzelce dinlenmişsinizdir o miss gibi deniz havasında :) Yalova'ya bir de İstanbul fotoları eklenmiş ki tadından yenmez.. Gerçi Saray'ın çürümesi kötü haber :( Ama İstanbul işte.. Ne kadar da bozmaya çalışsalar güzelliği aradan ışıldıyor.. Efecan'a da tebrikler :)
    Guducuğumm, yerimm, iyice bi minnoş oldu bu can :) Ayy kuzu ya, korkmasın fırtınadan...
    Begonviller de tutar inş. :)

    YanıtlaSil
  6. Teşekkürler değerli hocam güzel paylaşımlarınız içinde ayrıca tekrar teşekkürler harikasınız:) Begonvilleri Safa getirecek deneyeceğim bakalım umarım tutar :) Ankara nın kuru havasında pek sanmıyorum ama denemekte fayda var. Efecan benim yerime de gezdi bu sene O da benim gibi doyamadı :) Dün gece Ferhat Göçer le dönüşün üzgünlüğünü azcık hafiflettik:) Gudu ise öyle tatlı ki, ama şu an bize kırgın bahçede olmak hoşuna gitmiyor illa yanıbaşımızda olacak :))) Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. Çok hoş fotoğraflar, teşekkürler. Hissettirdiniz mekanları ve anları... Özellikle Gudu'yu sevebilmeyi isterdim. Buradan bakınca çok bilge bir ruha benziyor... :)

    YanıtlaSil
  8. Teşekkürler complete the sentences hoşgeldiniz:)

    YanıtlaSil