Cuma, Temmuz 26, 2013

Zamanı kullanmak



"Her sabah hesabınıza 86.400 TL yatıran bir banka düşünün. Gün boyu istediğiniz kadar parayı harcamakta veya harcamamakta serbestsiniz. Parayı istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. Oyunun sadece tek bir koşulu var: harcamayı başaramadığınız meblağ ertesi güne devretmez, akşam hesabınızdan geri çekilir ve bu paranın hiçbir bölümünü ne sebeple olursa olsun saklayamazsınız. Bir önceki günün tutarının tamamını harcamış veya hiçbir bölümünü harcamamış da olsanız ertesi sabah hesabınızda yine 86.400 TL bulacaksınız. Nasıl keyifli değil mi? Farkında olsanız da olmasanız da aslında hepimizin böyle bir bankası var. Adı ''ZAMAN" Her sabah 86.400 SANiYE hesabınıza yatıyor ve o gün daha fazlasını asla harcayamıyorsunuz. Kullanamadığınız kısım ise akıp gidiyor ve hesabınızdan siliniyor, hiç devretmiyor. Her gün size yeni bir hesap açılıyor,her akşam günün bakiyesi siliniyor. Eğer günlük hesabınızı kullanmadıysanız, bu zarar sizindir, geriye dönüş yok, yarından avans çekmek yok.. Bugünü, bugünkü hesaptan yaşamalısınız..."


12 yorum:

  1. Bu günkü hesabımdan sana sevgi sözcükleri satın aldım Esintim.. Je t'aıme...

    YanıtlaSil
  2. Oyyy canım Vuslat ım benim sevgi sözcükleri karşılıklıdır bilesin :) Je t'aime......:) kuçakdolusu hemde:)

    YanıtlaSil
  3. Gün aydın olsun Ş.Çikolata gün en güzelinden anlar sunsun hepimize.

    YanıtlaSil
  4. ne güzel yazı.
    çok iyi geldi okumak.
    :)

    (vuslattan geldimdi)
    :)

    YanıtlaSil
  5. Hoşgeldiniz sefalar getirdiniz:) harika bir gün diliyorum size...

    YanıtlaSil

  6. Çok güzel bu yazı Esincim:-)
    Ne bir eksik, ne de bir fazla saniye...
    Güzelliklere harcamak nasip olsun inşallah,
    kıymet bilerek, güzel değerlendirerek...

    Yazıyla beraber 'A man without love' ı dinlemek de anlamlı oldu hani;-)

    YanıtlaSil
  7. İyi geceler sevgili Destiny:) yeni hesabın ilk güzellikleri seninle oldu bak:) umarım bu günki hesapta hep güzelliklere harcanır:)
    Engelbert Humerdinck yorumu ile listede ekliiiii:) Bende pek severim onu birde windmills of your mind (aklın yel değirmenleri)özellikle Barbra Streisand yorumu :) dinle beğenecesin sevgili Destny:)

    YanıtlaSil
  8. Yatırım yapmak lazım o zaman bu saniyelerle..
    Mesela alışkanlıklar edinmek için, öğrenmek için kullanmak lazım..
    Güzel bir yazı..

    YanıtlaSil
  9. Her saniyenin değerini bilmek çok önemli çok:) Teşekkürler Nursalkımı

    YanıtlaSil
  10. Hem tutkulu hem merhametli olmak lazım, ayrıca adil, gönül çekici, hoşgörülü.. Böyle harcamalı saniyeleri.. Sonsuzlukta bir kalp atışı kadar da olsa minik bir şule de olsa kıymetini bilmeli bu hayatın.

    YanıtlaSil
  11. Hesabımızı dolu dolu yaşamak mutlulukla tebessüm edebilmek her günün kıymetini bilerek güne başlayıp bitirmek gerisi boş gerisi hikaye ..... Teşekkürler hocam sizi görmek ne hoş o güzelim paylaşımlarınızı bekliyoruz :)

    YanıtlaSil